TOCA Football

Konceptet TOCA Football är Amerikansk innovation som skapades av Eddie Lewis. Detta är storyn bakom grunden i vårt fotbollskoncept på Skills Academy.

TOCA fotball

Som student med idrottsstipendium på UCLA, sökte TOCAs grundare Eddie Lewis efter möjligheter att förbättra sitt spel. Eddie insåg (trots att han var en startspelare i ett av USAs bästa collegelag) att om han skulle nå sina mål var han tvungen att förbättra sina tekniska kunskaper som fotbollsspelare, särskilt sin första touch.

När Eddie fick veta att USAs mästarlag i collegebasket, UCLA brukade träna med en mindre korg än vad som är standard i sporten bestämde han sig att införa denna kunskap i sin egen träning. Eddie började omedelbart träna fotboll med tennisbollar vilka visade sig vara mycket svårare att hantera än en vanligt fotboll, vilket i sin tur snabbt förbättrade Eddies teknik med båda fötterna.

Kort efter detta köpte Eddie en tennisbollsmaskin och kunde nu börja träna repetitivt då bollmaskinen levererade bollar på samma ställe med samma hastighet om och om igen. Detta blev startskottet på Eddies professionella karriär.

Eddie blev som senior vald i den sista draftrundan till USAs högsta liga, MLS. Efter endast tre år i ligan blev Eddie utvald till MLS All-Star och blev även uttagen som startspelare i det Amerikanska landslaget. 4 år senare lämnade Eddie MLS för flytt till England och spel med Fulham FC där Eddie var med när laget avancerade till Engelska Premier League. Eddie spelade sedan som professionell fotbollsspelare i Europa under det följande årtiondet, samtidigt som han representerade det Amerikanska landslaget i två världsmästerskap.

Eddie tränade kontinuerligt under hela sin karriär med den lilla bollen för att ständigt förbättra sina grundläggande färdigheter som fotbollsspelare. Efter 15 år som professionell fotbollsspelare avslutade Eddie sin karriär och lanserade TOCA Football för att erbjuda andra fotbollsspelare samma möjlighet att förbättra sitt spel.

Den första TOCA Touch Trainern var en relativt enkel maskin, men den kunde leverera precisa passningar med en mindre fotboll i förutbestämda vinklar, höjder och hastigheter. TOCA har under åren utvecklats till ett datadrivet techbolag som med sin TOCA Touch Trainer erbjuder världen ett träningskoncept som inte bara är ett av de modernaste, utan även ett av de roligaste sätten att träna på.

2013 öppnade TOCA sitt första TOCA Center beläget i södra Kalifornien varpå ryktet snabbt spreds om Eddie och hans maskin. TOCA Training Centers är numer en naturlig destination för fotbollsspelare i hela USA, både för amatörer och professionella spelare. Idag finns det 25 TOCA Center i USA, och är det ledande konceptet på den amerikanska kontinenten.