TOCA story

I Skills Academys uppdrag ligger att dramatiskt förbättra teknik, utförande och engagemang hos alla fotbollsspelare.

TOCA story

Som student med idrottsstipendium på UCLA, sökte TOCAs grundare Eddie Lewis efter möjligheter att förbättra sitt spel.
Eddie insåg (trots att han var en startspelare i ett av USAs bästa collagelag) att om han skulle nå sina mål var han tvungen att förbättra sina tekniska kunskaper som fotbollsspelare, särskilt sin första touch.

När Eddie fick veta att USAs mästarlag i collagebasket, UCLA brukade träna med en mindre korg än vad som är standard i sporten bestämde han sig att införa denna kunskap i sin egen träning. Eddie började omedelbart träna fotboll med tennisbollar vilka visade sig vara mycket svårare att hantera än en vanligt fotboll, vilket i sin tur snabbt förbättrade Eddies teknik med båda fötterna.
Kort efter detta köpte Eddie en tennisbollsmaskin och kunde nu börja träna repetitivt då bollmaskinen levererade bollar på samma ställe med samma hastighet om och om igen. Detta blev startskottet på Eddies professionella karriär.

Eddie blev som senior vald i den sista draftrundan till USAs högsta liga, MLS. Efter endast tre år i ligan blev Eddie utvald till MLS All-Star och blev även uttagen som startspelare i det Amerikanska landslaget. 4 år senare lämnade Eddie MLS för flytt till England och spel med Fulham FC där Eddie var med när laget avancerade till Engelska Premier League. Eddie spelade sedan som professionell fotbollsspelare i Europa under det följande årtiondet, samtidigt som han representerade det Amerikanska landslaget i två världsmästerskap.

Eddie tränade kontinuerligt under hela sin karriär med den lilla bollen för att ständigt förbättra sina grundläggande färdigheter som fotbollsspelare. Efter 15 år som professionell fotbollsspelare avslutade Eddie sin karriär och lanserade TOCA Football för att erbjuda andra fotbollsspelare samma möjlighet att förbättra sitt spel.

Den första TOCA Touch Trainern var en relativt enkel maskin, men den kunde leverera precisa passningar med en mindre fotboll i förutbestämda vinklar, höjder och hastigheter. TOCA har under åren utvecklats till ett datadrivet techbolag som med sin TOCA Touch Trainer erbjuder världen ett träningskoncept som inte bara är ett av de modernaste, utan även ett av de roligaste sätten att träna på.

2013 öppnade TOCA sitt första TOCA Center beläget i södra Kalifornien varpå ryktet snabbt spreds om Eddie och hans maskin. TOCA Training Centers är numer en naturlig destination för fotbollsspelare i hela USA, både för amatörer och professionella spelare.

TOCA etablerade i Europa i maj 2017 för att sprida det vi kalla för TOCA rörelsen på den kontinent där fotboll en gång härstammade från. TOCA Europa kommer expandera enda ner till gräsrotsnivå och förändra hur fotboll spelas genom sitt starka entreprenörsskap för att låta fler intressenter öppna TOCA Training Centers över hela Europa.

I TOCAs uppdrag ligger att dramatiskt förbättra teknik, utförande och engagemang hos alla fotbollsspelare oavsett kön eller ålder. Att genom den absolut senaste tekniken flytta fotbollsspelare framåt när det gäller perception, teknik och speluppfattning. Vårt mål är att sätta en standard för hur man tränar sin grundläggande teknik i världens största sport.

Skills introduction

Ta första steget mot din individuella träningsplan.

Boka Introduction

Skills Training

Boka träningspass med en utbildad Skills-instruktör.

Boka Training

Medlemskap

Maximera din träning med våra prisvärda medlemskap

Köp Medlemskap

Skills Screening 360

Fystester och tekniktester med unik teknologi för individ eller hela lag

Boka Screening 360

Snabbhetsträning

Vill du bli mer explosiv och snabb som fotbollsspelare?

Boka Snabbhetsträning

Skills Fitness

Barn och ungdomsfys samt lagfys

Boka Fitness

Kalas

Våra kalas har redan hunnit bli en supersuccé! Boka ditt barnkalas redan idag!

Boka kalas

Målvaktsträning

Vi på Skills har både tiden, viljan & redskap för att äntligen ge målvakterna den träningen ni förtjänar.

Boka målvaktsträning

Team Training

Ett längre upplägg? Försäsongsträning? Oavsett syfte så tar vi mer än gärna emot ert lag i vårt center.

Boka Team Training

Academy

Här får du träna på hög nivå tillsammans med andra duktiga fotbollsspelare. Välj själv vilken tid och dag som passar dig bäst.

Boka Academy

Skills Camps

Skills Academy och Vekito Training arrangerar våra populära camps flera gånger varje år

Boka Camps

Skills Clinics

Skills Clinics är för dig som snabbt vill accelerera din utveckling inom vissa specifika områden.

Boka Clinics

Fotbollsskola

Skills anordnar fotbollsskola till de yngsta barnen i åldrarna 4-6 år.

Boka fotbollsskola